ALS JE SNEL WILT GAAN, GA DAN ALLEEN. ALS JE VER WILT KOMEN, GA DAN SAMEN!
(AFRIKAANS GEZEGDE)

StekUp is een sociale coöperatie, gestart vanuit Cross Culture, waar mensen met een uitkering samen eigen bedrijfjes kunnen starten. Hoe? Door een fijne werk `stek', samenwerking met anderen, talentgerichte coaching en de ondersteuning van experts uit het lokale bedrijfsleven.

Ook is er een goede-doelen-kringloop ten bate van StekUp zelf en Cross Culture! Je kunt er dus -goede- spullen langsbrengen om Cross Culture mee te steunen of vrijwilliger worden in de kringloop.

De koffie staat klaar, welkom!

Adres: Montageweg 22, Nieuwegein.

Cross Culture Nieuwegein is een pioniersplek van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Een pioniersplek is een vernieuwende vorm van kerkzijn die aansluit bij de veranderende cultuur en allereerst gericht is op mensen die het evangelie niet kennen en niet (meer) betrokken zijn bij een bestaande kerk.

izb

Cross Culture Nieuwegein is onderdeel van de IZB. De IZB is een missionaire organisatie binnen de PKN. Ze helpt kerken in het vervullen van hun missionaire roeping. De IZB heeft als verlangen dat mensen Jezus Christus leren kennen en Hem navolgen.

Cross Culture Nieuwegein komt voort uit een bestaande kerk in Nieuwegein: Hervormd Vreeswijk. Je zou de relatie kunnen beschrijven als een moeder- en dochtergemeenschap. We zijn nauw verbonden, maar ook afzonderlijke gemeenschappen.

ICP zet zich in voor het 'kleurrijke koninkrijk van God' en bouwt daarom mee aan interculturele geloofsgemeenschappen door heel Nederland via een netwerk dat zich verbreedt, verdiept en versterkt. We gaan naar trainingen, netwerkdagen en laten ons adviseren door dit waardevolle netwerk.

De Ankergemeente is een kerk in Nieuwegein die de missie van Cross Culture een warm hart toedraagt en meedenkt (bestuurlijk) en meehelpt (vrijwilligers) waar dat nodig is.

Naast bovenstaande officiële partners hebben we contact met lokale instanties en de lokale overheid in Nieuwegein.

Ook bevinden zich twee woongroepen in ons netwerk. Woongroep 'Huize Humus' met acht personen in de wijk Fokkesteeg (Noordwijkerschans 60) en de woongroep 'Villa Muhaba' (Lensveltlaan 17) in de wijk Stadscentrum met zes personen. Vanuit deze groepen wordt vaak eten uitgedeeld en is er een plek om gezellig een bak koffie te drinken. Contact ons voor meer informatie of een adres.